Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fjärilarna sover de i magen och i fönsterlisterna


Var tar alla fjärilar vägen

Jag tror ändå att
Det enkla skälet
Till
Att det är så tomt
På fjärilar just nu
Är någon sorts kyla
som gnagt och håller i
vaggad puppa
Bryr inte längre
utslitna vingar
Men
ligger på lur
Betonar hur nödvändig
Värmen
Kommer
Längtar längtar
efter vår
Vårens
heta kyssar
Fladdrar
Med samlade vingslag




Fri vers av Sommarina VIP
Läst 376 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-02 21:40



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Vi väntar vår o fjärilar...
nu sover de någonstans i sina puppor...
ömt vaggade av kylan o längtar värmen, liksom vi...
Fin nostalgi o poesidikt
om drömmar om Våren...
2016-03-08

    ej medlem längre
Fjärilarna brukar väckas till liv när känslorna sprudlar, så..
2016-03-07

  ResenärGenomLivet VIP
Vårlängtan känns härligt...tänk bara när man får se den första citronfjärilen på våren...fin text...
2016-03-03

    Dan Myrbeck
Bra skaldat.

En vårdikt:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1945256

2016-03-03

    Jonahs
Denna va riktigt fin,vårmånad nu mars:)
2016-03-03

  louisegirl
Längtande fint diktat
2016-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Fint text om väntan och längtan efter ljus och värme.
2016-03-03

  ULJO
Härligt om längtan
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina VIP