Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto, plåtat den första mars i förrgår, solen skiner, våren vaknar småningom till liv!


VÅRENS UNDER

Det gryr i öster
skyar blir bleka, solen stiger upp
i grandunge stämmer igen flöjtisten
i luften råder krusning av ett under
solens gyllene leende
varm beröring på nakna kvistar!

Koltrastens
vissling en fröjd för örat
efter en ändlös tystnad,
små videkissar suger solvärme
i ådror löper igen sav
väcker slumrande till liv!

I ensamhet
försänkt i lång vinterdvala
trodde redan att jag dör
min väntan belönades ännu,
förlorade ej mitt hopp,
allra minst denna gång
jag, en äldre vårpojke,
vaknar i vårens leende!

© Heikki Hellman 2016-03-03




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 323 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-03 07:56



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En stilla ljuv lite trevande bild, längtar sol... Poetiskt!
2016-03-08

  Änglaögon
Ja. Våren är värd att vänta på. Fin text och bild.
2016-03-04

    sajo
Naturen är så stärkande i kroppen precis som dina underbara texter. Koltrasten den längtar jag till att höra, jag bara säger den här texten är min favorit och blir bokmärkt och får massor av applåder.
2016-03-04

  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt härlig bild till din fina vårdikt...och visst är det så att man väcks till liv av vårsolen...
2016-03-03

  Eva Langrath VIP
Hoppfullt , vintern är på väg bort.
2016-03-03

    ej medlem längre
Underbar text !
2016-03-03

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om våren och dess positiva inverkan!

Att få vakna i vårens leende.
2016-03-03

  walborg
Bild och text sprider glädje
2016-03-03

    ej medlem längre
Fin text om våren som är i antågande. Små glimtar av ljus och ljud som ger hopp om nytt liv...
2016-03-03

  Palett
Så vacker bild till din vårdag !
En fin text om vårens glädjeämnen !
2016-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman