Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öl

Du ljuvliga dryck
på humle och malt
pubkvällens höjdpunkt
med smak av extra allt
njutbar bland vänner
gärna tappad på fat
och kockarnas val
till en bit vällagad mat

Du ljuvliga dryck
serverad i stora glas
vid danskvällens blyghet
en enastående extas
i pojkgängens era
en välbehövlig slurk
mellanölets minnen
direkt ur färggrann burk

Du ljuvliga dryck
kan så entusiasmera
men de som tog mycket
finns här inte mera
en sann glädjespridare
sorglig på samma gång
och när ödet drabbar
en melankolisk sång

Du ljuvliga dryck
bryggmästarens bästa
alltid så gångbar
törstsläckarens nästa
omsorgsfullt gjord
på flaska mörk och ljus
hanterad med omsorg
till sprallighetens rus

Du ljuvliga dryck
så svår att hantera
vällustig och god
många vill ha mera
ett iskallt stop öl
i goda vänners lag
ett samhällsproblem
för den som är svag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1444 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-03-04 04:26



Bookmark and Share


  H.C.B
du är galet bra
2016-03-17

  ResenärGenomLivet VIP
En dryck på både gott och ont...fint skrivet...
2016-03-08

  Magica VIP
Tänkvärd och vemodig text. Dock tror jag att det kan vara en tragisk sanning även för den som inte är fattig, drabbar alla på ett eller annat vis, men förvisso de rika kan ju köpa sin vård om de skulle drabbas negativt som följd...
2016-03-05

    ej medlem längre
Fyndigt skaldat om en älskad och god dryck
2016-03-04

    ej medlem längre
Du talar om en älskad dryck i både positiva och negativa termer på ett fenomenalt sätt. När ska någon fatta hur komplett du är som poet och publicera dina fina alster
2016-03-04

    Dan Myrbeck
Bra när både ölen
och texten
har bra balans...
2016-03-04

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ö l i krus från fat!
L äckert traktat!
* Tack kamrat!
2016-03-04

  louisegirl
Underbar text i rim och flyt, om det goda ölet
2016-03-04

  Anya VIP
Här skulle nog min man hålla med till fullo.
2016-03-04

  Marita Ohlquist VIP
Ett enda litet ord blir en lång fantastisk text!
Höjer mitt glas.
2016-03-04

  Ingrid Trolle
Fenomenalt!
Du kan dikta om allt
med fina rim och inte
minst innehåll. Starkt!
på alla sätt:)

2016-03-04

  Fem hjärtan VIP
En härlig dikt om denna himmelskt goda dryck!
2016-03-04

    ej medlem längre
En stor text om det lilla glädjeämnet som skapar så mycket känslor.
2016-03-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt diktat om det goda ölet, som ger glädje men även sorg för vissa. Och rimmen är outstanding!
2016-03-04

  Teresia Ridell
Min första tanke när jag såg rubriken..-hrm kan man skriva en dikt om öl.. ? Ja det kan du verkligen, du får med så mycket, och det är både innerligt och vackert, vare sig man gillar öl eller inte.. Klart imponerad över din fantastiska diktförmåga !!
2016-03-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO