Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om kärlek


Kärlek

Jag skriver ordet kärlek
och följer ordets form
två ord: kär... och lek
förenade till storm

Jag låter orden tala
i tystnad lyssnar jag
ljuden märkligt svala
men inte utan behag

Ord de är så lätta
de stannar inte här
de slutar att berätta
att någon har en kär

Skrivna ord de bleknar
trots skrivna i bläck
kraften i dem veknar
som vattnet i vårens bäck

Nu låter jag orden ljuda
jag skriver dem igen
jag vill dig åter bjuda
till dans i gryningen



© Peter Söderqvist




Bunden vers av Peter Söderqvist
Läst 342 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-07 22:11



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert...
2016-05-04

    ej medlem längre
Skrivna ord de bleknar
trots skrivna i bläck

Nu låter jag orden ljuda
jag skriver dem igen
jag vill dig åter bjuda
till dans i gryningen

otroligt bra. Hela dikten är jättebra men speciellt det jag kopierade
2016-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist