Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-Ibland känns det hopplöst


Snart är mörker

Snart är det inga dagar kvar
då finns det inget mer
när tystnaden är allt vi har
är mörkret allt vi ser

naket avskalad inför vår blick
är världen nu i uselt skick
när världen brister likt krossad is
anar vi nog förfallets pris

vem bär ansvar för vår dekadens
vi vet så väl det finns en chans
men utan ansvar och ambition
väljer vi status och konsumtion

skyller vi på marknadens avans
jagar vi nog vår egen svans
verklighetens svåra ekvation
friar ingen från vår situation

världen dansar här ett ögonblick
mot marknadskrafter saknas trick
liksom älvans dans i gryningsdis
blåses den bort av dagens bris

nu är det inga dagar kvar
nu finns det inget mer
och tystnaden är allt vi har
och mörkret allt vi ser

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 203 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-06-19 08:38



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande mörker. Ibland är det bara så mörkt.
2022-11-06

  morgonstjärna VIP
sorgligt är det
samhällets stela danssteg
och ögonbindel
fina rimmade rader.
2021-09-30

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och begrunda!
2021-06-21

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalismen svarar för rovdriften.
Den saknar planering och är enbart inriktad på snabba klipp.

2021-06-19

  Sparvögat VIP
Du målar världens mörker med vackra penseldrag…
Så sanna är dina ord
2021-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist