Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I vardagen finner jag drömmar och längtan


Här är längtan

Ekorren klättrar i hasseln...
duggregn, grönska
livet söker vägar som om de finns
ekorren finner vägar där de är
hemmakontorets unkna doft
odlar drömmar
drömmar bakom fördragna gardiner
dagar som vandrar i överflöd...
bortom molnen skiner solen
solen väntar
snart skingrar sig kanske molnen
och visar himlen som den är
bakom gardinerna är dagen grå
klockan tickar
jag söker vägen ut härifrån
dörrarna ter sig låsta
de är kanske det...
låsta
här är längtan

© Peter Söderqvist




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Söderqvist
Läst 81 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-09 15:41



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Känslosamt skrivet om längtan
och saknad. Så fint och beskrivande

2023-07-13

  Marita Ohlquist VIP
Berörande och vemodigt om längtan och saknad.
2023-07-10

  DavidM VIP
Berörande diktat. "livet söker vägar som om de finns". Ord som betyder mycket. Det är en stark känsla i dikten, en viss takt och en sorts förtröstan.
2023-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist