Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skymningsbilder


Skymning

Jorden vänder sig om och sluter sin dag
som om rörelsen var ett andetag
februari ser solens sista strålar
som övergivna träd i skymning målar
himlens skära moln mot en bakgrund i blått 
bilarna på Essingeleden går i grått
aftonen lyser staden skymningsröd
i baklyktornas sken är asfaltens glöd
stilla fortsätter jorden sin rotation
utan någon avsikt eller ambition

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 347 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-02-10 18:31



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Vilken närvaro, fin verklighetsbeskrivning
2020-10-16

  Alysse VIP
Underbar text!
Du har sinne för detaljer
och beskriver allt så målande
och levande att jag som läsare
följer med och upplever
världen genom dina ord
Jag älskar speciellt
diktens två första rader
Så fint!
2020-02-18

  Ninananonia VIP
Härligt visuell känsla i din dikt.
2020-02-16

  J-M
Tycker att din dikt är underbar att läsa. Varandet. Som bara är oavsett. Den är mycket kontemplativ, färgrik och bär en bildrikedom. Som så oftast tycker jag om ditt mjuka vis med meningarna.
2020-02-14

    carinamnm
Din text illustrerar mina känslor den här årstiden. Stilla, fundersamt vilande, sakta väckta ur sin slummer; "Skönjde jag våren? Var det ett tecken?"
Fantastisk! Lite Bo Setterlind över den.
2020-02-12

  DavidM VIP
Väldigt stämningsfulla bilder i texten, med skickligt bruk av färger som förhöjer känslan. Skildringen av staden, jorden, den sätter sig.
2020-02-11

  KattenKin VIP
Vilken snyggt ihopknuten språklig bild av skymningen på Essingeleden här på jorden med så mycket existentiellt mellan de perfekta rimorden.
2020-02-11

  Marita Ohlquist VIP
En färgrik text, ser bilder för min inre syn!
Bra skrivet.
2020-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist