Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-det nya året


Allt nytt

Lättnaden dansar i rummet
ett rum där tårarna torkat
sorgen känns långt därifrån
fyrverkeriernas skådespel
speglas i glasen
vi höjer glasen vid midnatt
till orden av Tennysons dikt
och startar det nya året
klockornas klämtande toner
lovar något nytt
glittrande ögon i natten
champagnens stannande bubblor
i nattens berusande kyss
glömmer vi allt som har hänt
och lovar trohet
nu i år stänger vi dörren
vi går fria ut i natten
fortsätter genom staden
under den nattsvarta himlen
lovar vi allt nytt

© Peter Söderqvist




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Söderqvist
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-01-01 02:14



Bookmark and Share


  J-M
Det nya som för ännu oförstört hopp med sig. Tyckte om att läsa den och som man alltid som läsare finner i dina dikter, scener och liv, rika sådana, så även här.
2021-01-11

  DavidM VIP
En medryckande skildring kring det nya. Jag fastnar för och gillar rytmen i ögonblicken.
2021-01-01

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om nyårsafton, när vi lämnar det gamla och ser fram mot det nya!
2021-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist