Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-Natten väntar


Natt

Där
asfaltens mosaik speglar
nattens försiktiga rörelser
ser jag
naturen klädd i taggtråd
röka sina sista cigaretter

jag vill se något annat
träden som växer
löven som stannat
men jag ser inte det
jag ser det
dagen förbannat

Där
bortom taggtrådsklädda träd
vid det månskensbelysta kalhygget
ser jag
stubbarnas långa skuggor
hastigt krypa bort från ljuset

jag vill se något annat
träden som växer
löven som stannat
men jag ser inte det
jag ser det
dagen förbannat

Där
nätterna flyter samman
som när floderna möter haven
ser jag
naturen klädd i nattlig skrud
somna i stillhet...
askgrå

© Peter Söderqvist




Fri vers (Modernistisk dikt) av Peter Söderqvist
Läst 240 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-07 17:46



Bookmark and Share


  Moirin
En text som berör, vars ord överraskar och skapar en helhet som lämnar avtryck. Mycket bra skrivet!
2020-10-06

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om en längtan efter ett annat lliv än det som är!
Bra skrivet, mycket bra.
2020-03-08

  DavidM VIP
Naturen. Dragningen till den och stadens skarpa kontrast. Delarna spänner mot varandra och du får till en bildrik dynamik i raderna. Mycket väl skriftat.
2020-03-08

  Alysse VIP
När jag läser dina ord tänker jag på någon som har det svårt i livet. Någon som längtar efter ljus och mening
2020-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist