Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-jakten som pågår


Vargarna

i skuggornas rike
så långt härifrån
dansar några vargar
till mistlurens dån

jag hör hur de ylar
i de förlorades land
jag vet att de rör sig
efter mästarens hand

mästaren styr vinden
ut ur mörkrets arkad
i världen omkring mig
faller rosornas blad

vargarna som följer
efter mästarens vind
sliter ljus ur dagen
som hjärtat ur en hind

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 242 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-02 21:15



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Ett synnerligen effektivt stycke. Du för läsaren ut till en annan plats, med suggestiva bilder som sällskap. Mycket snyggt.
2020-10-28

  Solstrale VIP
Verkligen fantastisk text!
2020-10-16

  Moirin
Imponerande! Ord binds samman likt en vacker väv och lämnar en känsla av mångtydighet. Abstrakt och samtidigt jordnära.
2020-10-05

  Alysse VIP
Du kan konsten att beröra dina läsare
med texter som känns aktuella
och verklighetsförankrade
orden målar upp bilder
som får känslor att svalla
på alla sätt och vis
ingenting är självklart
eller förutsägbart
men allting har en mening
och därmed får vi alla
möjlighet att finna
vår egen tolkning

2020-05-04

  Marita Ohlquist VIP
En stark och tankeväckande text som får mig att tänka på situationen i världen.
Kan vara helt fel, men det är så jag tänker och känner.
2020-05-04

    Klipparen
Vackert!
2020-05-03

  KattenKin VIP
Jag tycker om texten, finner den mångbottnad, kan associera till människan, men blir osäker pga ingressen. Tänker att jag måste ha missat nåt; är det vargjakt nu? Det är jag fullständigt emot, därför blir jag förtvivlad av texten istället.
2020-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist