Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyskriven i gammal svensk stil


Rosendag [rimvers]

~¤~

Hwarifrån komma de ystra små blomstren
denna den wälljungande dag
Rosa äro himlar
qwittren i snåren
Glader ock är hwäl snart äwenså jag

Dwäljdes i snön där, fagra under ytan
gula små knoppar fann behag
hwita komma sedan
af Liljan och Sippan
då de titta fram ur smältskaren swag

Sommar hwarthän for du, hwartfrån tillbaks
snart är wåren passé, så mitt tack tag
öppnar upp dörren
af den större att fyllas
Wälkommen, wälkommen åter hit Rosendag

10 mar 2016

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-10 18:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin dikt...trevligt med den äldre stilen...
2016-03-13

  Irene Åberg
Hej*Patrik*
Underbar Vacker Bild Tack*
Vårens Underbara Rosen*
KÄRLEK**Kram*irene.

2016-03-10

  Thomas Widemark
Skön dikt i gammal stil, passar bra nu när våren står för dörren!
2016-03-10

    ej medlem längre
En vacker text i gammalsvenskt språk!
2016-03-10

  L Patrik W Johansson VIP
Tackar

har läst lite gammalt var inne i språket

Be well,
LPWJ
2016-03-10

    ej medlem längre
Så fin!!
2016-03-10
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP