Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mina ord


Kejsaren

I ord klär jag mig
ingen säger
jag är naken

I ord klär du dig
du skimrar
såsom dagen

Jag, likt kejsaren
i nya
kläder

Du, likt drottningen
klädd för
städer

Min dräkt är fattig
den saknar
elegans

Din dräkt den strålar
med stjärnors
glans

Jag önskade bära din
dräkt för
en dag

Men i den dräkten
var inte
jag



© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 559 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-03-10 22:23



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Tänkvärda rader, de ger nya infallsvinklar för varje genomläsning.
2020-04-11

  Mymlan58 VIP
Om att "grunda" i sig själv? Klurigt och vackert! Väl ordat!
2017-08-19

  Zingo
Avslappnat, stringent.
I like!
2016-06-12

  Solstrale VIP
Du har fantastiskt flyt i denna text och det är klokt lustigt och intressant på samma gång, ser mellan raderna, hm, du har tappat underbyxorna,,,, men tur att stroferna täcker missödet, visst kan du skriva min vän, riktigt klurigt, snyggt och träffsäkert!
2016-04-23

  DominiQueen
Så fin vändning, underbar dikt.
DominiQue
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist