Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i roslagen.


Rött hus med vita knutar.

Natten drar sig undan.
Gryningen tvättar huset i mjölk.
Ett stilla dis skjöljer.
En sömnig sol torkar.
Snart är värmen där.

Det unga älskande paret vaknar långsamt.

En dörr slås upp.
En ljummen vind far in i huset.
Gardinerna fladdrar,
blommorna sträcker sig uppåt.
Katten gonar i fönstret.

Ännu en dag väntar dem.

Dag av ljus, värme och kärlek.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-12 19:02

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram