Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett fotografi.

 

Kärlekssommaren har något i kikaren. Och det är det här fotografiet jag fick som var som poesi. Ju mer jag läste desto mer skrev han, ute vid den markerade cedern. Vi kramade varandra, njöt och våndades dag som natt.

Lite längre fram i hallen finns en spegel och det vet du för du har varit där. När jag gick hem och jag fortfarande var dröminfluerad snöade det mycket över Grinda och vi var redo att åka iväg med färjan. Nu, natt. Tittade ner i kaffesumpen eftersom det dracks kaffe vid midnatt. Med en stegräknare som även räknar kalorier som bränns, sedan efter att se tiggeriet står en man och väntar och jag får tid att läsa Expressen.

Jag får tid att hämta andan.

Förestående undergång. Det är framtiden det gäller för bandet. Jag läser, minns när vi levde. Det är stort och svårt där ute. Det kunde man säga. För en ny person. Vinden avtar och månen den iakttar. Och hon tror att hon fortfarande är gravid i många månader till. När Slussen blir klar precis som Mall Of Scandinavia. Jag körde ut därifrån. Pulsen sjönk! Snön.

 

 




Prosa (Roman) av Mattias Holmström
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-13 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Holmström
Mattias Holmström