Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Realitet blandat med fiktion. Råkade bli lite seriösare än vad de brukar vara.


DAGBOK#8 (Kär eller bara uppmärksamhetskåt?)

God förmiddag dagboken,

Är på väg hem från honom med en olustig känsla i kroppen. Vet inte om det beror på att jag igår kväll fick för mig att jag håller på att falla för honom, men imorse kände en total avsaknad av all tillgivenhet och var istället uppretad av enbart hans närvaro. Det är typiskt mig, att ständigt uppleva känslor som motsätter sig varandra.

Det här är min teori som potentiellt kan förklara detta återkommande fenomen: Mitt eskalerande bekräftelsebehov resulterar i inbillade romantiska känslor under tiden då behovet håller på att uppfyllas; jag blir så pass exalterad över uppmärksamheten, som han ger mig, att den upphetsningen misstas för kärlek. Men när bekräftelsebehovet är uppfyllt för tillfället försvinner hans ändamålsenlighet tillsammans med den tillgivenheten jag temporärt kände för honom. Jag vet inte huruvida min teori kan förklara orsaken bakom mitt förvirrande känsloläge, eller om den ens är begriplig.

Innan jag lämnade hans lägenhet knullade vi en sista gång, och jag som vanligtvis älskar vårt sex tyckte att det var långtråkigt, fast det egentligen inte särskiljde sig speciellt mycket från hur det brukar vara. Jag gick därifrån utan att kyssa honom, och laddade precis ner tinder igen.




Prosa (Kortnovell) av Ellen N
Läst 405 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-13 18:26



Bookmark and Share


  Valkyria-Fatale
Jag är kär strax före och under akten, medan det sedan avtar och lugnar ner sig till att bli enbart hanterbara känslor, som får mig att må bra. Men livet går vidare. Jag har kontrollen, samtidigt som jag har fått min "uppmärksamhetskvot" tillgodosedd haha

Kemi och känslor är ett måste. Att tillåta det eskalera till kärlek blir inte hanterbart för båda parter, i det långsiktiga perspektivet.

Jag kan tycka att det var rätt att "gå därifrån utan att ha kysst honom". Det visar på kontroll. // V-F
2016-03-13

  S.A.I. Steve Lando VIP
flera emotstridiga känslor kunne ju existera samtidigt, det är bara låta dem leva fritt, när ditt eskalerande bekräftelsebehov inbillar sig romantiska känslor fördjupas njutningen för stunden, vilket ju är najs:)

Ta vad du vill ha, oavsett vad detta är, när du vill ha det.
2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Ellen N
Ellen N