Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iskristallklara sandkorn




Saknaden är allt
som en liksvepning
gömmer en själ 
ligger sorgen 
över frusna stränder

iskristallklara sandkorn
visar inte sig inte på vinters natt

jag vill inte leva

orden som yttras
sprider ohygglig rädsla

varför får vi bestämma
att leva
men inte att dö 




Fri vers av Fred Linz
Läst 365 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-03-15 16:15



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
när saknaden är allt - frusenhet - och nästan död är den som känner så - men rädslan är livet som sparkar för att komma upp ur dödslängtan - så tänker jag, när jag läser denna dikt, som griper tag
2016-07-12

  nicol neli
TYKEROM!!!!
2016-05-10

    ej medlem längre
Känner svårmod och ensamhet när jag läser. Frågan i slutet växer.
2016-03-16

    ej medlem längre
Helt underbart diktat! Första och andra strofen fångade mig.
2016-03-16

  Gisela Nordell
"över frusna stränder"...vackra rader.(Tänker att
ibland är passager svåra i livet och livslusten försvinner men kanske handlar det om att känna sig älskad och behövd och den möjligheten finns så länge vi är kvar... när den svåra saknaden bleknat kan något nytt hägra)
2016-03-15

  mike irow
verkligen stark!!!!!!! o fin!!!!!!,,,
i slutet.....
smålog
jag....
2016-03-15

    ej medlem längre
Det vilar en stor och svart tyngd i dina ord. Rädslan och det frusna får mig att rysa...
2016-03-15

  prinscess VIP
den här texten var stark
griper tag
att någon vill lämna jordelivet men inte kan

2016-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Fred Linz
Fred Linz