Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staden med samma namn som nu







Doften drar in som ett moln genom fönstret 
slungar mig villkorslöst tillbaka i tiden

Den fuktiga luften känns djupt i min sida
ett slungat spjut sticker det hårt

Ett tidigare liv vid havet i staden med samma namn som nu
bodde jag en kort minut lång som en evighet

en ung kvinna i en solskenskjol
med hår som en vidja

Rummet jag minns i mörkret
verandan med nät för West Nile 
fiolformade spindlar i hörnen
katter som springer på väggen

Vatten en bärande faktor
runt palmettos , delfiner 
kanoner och stekande hetta

Lukten av hav ger mig vemod
förlorad i minnets gömsle
tar mig tillbaka , där jag var hel

En gång längesedan en sekund bort

Jag fattas 






Fri vers av Fred Linz
Läst 407 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-18 13:01



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Härliga metaforer i denna berörande dikt.Tycker om.
2017-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Fred Linz
Fred Linz