Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ty jorden är platt





Oron ristar sitt spår
I berg och i strändernas sälta

Över stäppen rullar åskans klotblixtar
Asgamar flockas , anar ett byte
Veka ben springer hukande undan

Flodbädden fylls varje sekel
Med brungrått vatten bräckt av saltsten
Allt täckt med dimma av svavel

Väntar oroligt bakom stenröset
Där jag karvat ditt namn
Förgäves står jag där till kvällen

Lugn är rosens tagg
Brustet hjärtats åder
Vilse i skogens gömslen
Andas jag ytligt, snabbt och varmt
Rädd för allt jag har dig förlorat

Kom åter
Golgata

Ensam är jag kommen
Ensam skall jag återbördas
Till mylla , maskarna och livet

Frid

Ty jorden är åter platt




Fri vers av Fred Linz
Läst 344 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-06-06 19:32



Bookmark and Share


    All my ghosts
Bra dikt! Klotblixtar är ett intressant fenomen. Golgata en laddad bild. Och apropå slutraden... Tänker på en låttext av Olle Ljungström:
Om Jorden var rund
Om Jorden var rund
Men allt tyder på
Allt tyder på
Ja, allt tyder på att den är platt

2019-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Fred Linz
Fred Linz