Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våffeldagen

Nygräddat frasiga
med gyllenbrun kulör
varma från järnet
är det inget som stör

En gång om året
läckerhetens dag
i detta ljuva bakverk
är gommen svag

Nygräddat frasiga
våfflor på många sätt
med sylt och grädde
äts de ganska lätt

Kafferepets favorit
till saft av mogna bär
som formade hjärtan
för den som är kär

Nygräddat frasiga
från moderna kök
en ädelostfyllning
gräddfil och rödlök

Våffeldagens attribut
nygjorda och varma
en smakupplevelse
kan glädja och charma

Nygräddat frasiga
när våren slår ut
en skön tradition
som inte vill ta slut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1134 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-03-19 06:37



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Våffeldagen bygger på ett otydligt uttal:

"Vår fru-dagen" blev "Våffeldagen"...
2016-03-22

  Kjell Åhsberg
Fint ordat om en enkel men god delikatess.
2016-03-20

    ej medlem längre
Blir frestad att som flera här nedan ta fram våffeljärnet...
Trevligt diktat om en fin tradition!
2016-03-20

  Fem hjärtan VIP
Vilken härlig text! :-) Blir sugen att grädda ett gäng våfflor .. Mums!
2016-03-20

    ej medlem längre
Skojig text om våffeldagen. Lockar fram en viss sugenhet att plocka fram våffeljärnet och grädda några frasiga våfflor. Tack för den inspirationen.
2016-03-20

  Ingrid Trolle
Du skriver så man har
lust att ta fram våffeljärnet
när det vattnas i munnen.
Det är makalöst hur du kan
variera dig
Fantastiskt!
2016-03-19

    ej medlem längre
Du är ju makalöst bra på att skriva variationsrika texter. Detta var inget undantag. Rolig och idérik. Verkligen lysande skaldat.
2016-03-19

  Maria Sundelin VIP
En söt hyllning till våfflorna
Kramar
2016-03-19

  louisegirl
Du är fenomenal på att dikta om allt, så även om dessa delikatesser, Vackert och bra skriver du!
2016-03-19

    ej medlem längre
Frestande gott med våfflor och dina ord är som den goaste grädde på moset.
2016-03-19

  Marianne Räf
Du tar verkligen upp många ämnen
i ditt verk! Man undrar vad han har hittat på den här gången och det är
alltid en fröjd att läsa dikterna.. ; )
Som denna om de läckra våfflorna.
2016-03-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO