Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vårtecken


Svanplog

Nu plöjer de duniga
i den arktiska motvinden
en fåra i vårens övermod
mot norrena ismarker

en svanplog bräcker
den blåa skyn
i glimrande vitt
vingsusande

om dagar och sollysta nätter
skall de sedan sjunga sin
svanesång i nord
och lämna fältet åter

sen kommer den igen
den svaneplog
som just plöjt en väg
genom gryningen
mot sommardag




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 671 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2016-03-17 09:59



Bookmark and Share


  Canton
En dikt med historiska vingslag. Gillar mycket :)
2016-07-30

    ej medlem längre
Underbar
2016-03-24

  Solstrale VIP
Svanen symbolen för strävan, styrka. Oskuld som vitheten i dess vingar, du skaldar ljuvligt! Tack!
2016-03-21

  Minkki VIP
nästan så man hör dem trumpeta...
välvalda ord, favoriter "vårens övermod"
och hur du leker med plog och plöja
2016-03-17

  rondell
Så vackert skriftat! Tycker om den!
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer