Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slöseri

Lennart står i baren
hela lönen har gått åt
plånboken är tom
han viskar tyst förlåt
frugan i telefonen
sa att blöjorna är slut
hål på lillans byxor
ja situationen är akut

Camilla köper lotter
och hoppas på tur
sista slantarna går åt
men inget går i dur
resan med vännerna
den får hon stå över
ensam i sin bitterhet
här finns inga klöver

Konrad på hemmet
med myndigheten en dust
kaffet dyrt men roligt
det enda som skapar lust
pensionen bara sjunker
cigaretten måste man ha
pengar till onyttigheter
annars mår själen inte bra

Lena köper kläder
fast hon redan många har
kastat flera stycken
är modebranschens svar
kontokortet är länsat
och inga pengar finns
att kjolarna var dyra
inget hon längre minns

Krister på finlandsfärjan
satte sprätt på var sekin
dans med galanta damer
till ett mustigt årgångsvin
då fakturan skulle betalas
räknade bokföringen noll
på viktiga förnödenheter
hade Krister ingen koll

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 429 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-03-22 19:31



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
En bra dikt om meningslöst slöseri
2016-03-31

  ResenärGenomLivet VIP
Många människoöden ser ut så här, tragiskt nog...bra beskrivning av något man önskar va annorlunda...
2016-03-25

  Fredrik P. VIP
Kul och sann tolkning av en bekant verklighet.
2016-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra rimmat om vådorna av att spendera de pengar man inte har!
2016-03-23

    Dan Myrbeck
Du är skicklig på att
rimma bra
om det som
rimmar illa.
2016-03-23

    ej medlem längre
Det är alltför många som lever på det sättet, man har aldrig fått lära sig att leva efter tillgångarna.
Bra text om vår slösaktiga tillvaro!
2016-03-23

  Eva Helene VIP
Ett slöseri och gissel på många olika plan i vårt samhälle av idag! Bra skrivet!
2016-03-23

    ej medlem längre
Människoöden där tomheten fylls med...tomhet.
2016-03-23

    ej medlem längre
En bra text om kosumtionssamhällets avigsidor. Skriven med humor och värme.
2016-03-23

  Magica VIP
...vilket skadar jorden...
2016-03-23

  Magica VIP
Tragiskt sanning för många anar jag, man ser ju att folk köper massa dynga överallt...
2016-03-23

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Sorgligt när inte mänskligheten har
förmågan att ta hand om sig själv.
Piska eller morot det är frågan.
Rolig dikt med underliggande allvar.
Får mig att tänka på Spara och Slösa
i Lyckoslanten. TBG.
2016-03-22

  louisegirl
Så tänkvärt och bra skrivet om förekommande vanliga incidenter...
2016-03-22

  Maria Sundelin VIP
Tyvärr är det allt för många som gör så här
Kramar
2016-03-22

    ej medlem längre
Kul text om slösaktighet och dess konsekvenser.
2016-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO