Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En agnostikers bekännelse och i tiden...


Av Gud är vi ej kommen

Hyenor kryper i långgräset,
allt för att överraska sitt byte,
likt alla arter på jorden idkas
en närande och en tärande egenskap hos oss alla.

Vi förloras lätt i trygghetens förbannade skalp
att luras in i trånga gränder för att utnyttjas
och slutet är likadant skrivet för alla liksom början.

Massorna står i psykos och inbillar sig att profeternas profet uttalar sig
om vägvalen och självuppoffrande belöningar.
Sjukdomen når sin absoluta höjdpunkt när människors olika värde, värderas
i graden av troende.

Förvillade av kunskapsbefrielse och fångade av mänsklighetens vilja att få tillhöra
lägger sig som en våt filt av falskt vatten över skuld, synd och rädsla.

Vi är sålda in i det enda globala budskap som inte kräver sin förklaring så länge snuttefilten omger den själ som trånar efter medlemskapet. Att det sedan de felaktigt troende både hånas och lemlästar är bara en parentes i jakten på att få bli den enda Gud som finns.

I rättfärdigas tempel växer sanningen fram oavsett vilka lögner det än baserar sig på. För det finns ju bara en profet och en sanning som ska överleva, resten ska döden dö och förintas så förnedrande som det bara går.

Så innovativt vi lever med allt som tillverkas för att förenkla vår tillvaro
och ändå står vi kvar på samma ruta i tron att morgondagen är en kamp mellan himmel och helvete medan den egentliga kampen som finns inom negligeras totalt.

Hör av dig när du vaknat upp
till en värld där vi är kaptener i våra livsskepp
och det är vi enskilt som bestämmer slutmålet.




Övriga genrer (Kåseri) av Max Poisé
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-24 14:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snyggt!
2016-03-25

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket tänkvärd text, vars budskap delar. Att vara en medmänniska tror jag är det viktigaste. Vi har alla ett eget ansvar för vårt liv.
2016-03-24

  DominiQueen
Amen... ;-)
2016-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé