Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅNING 5


pannan gör sig bra mot det fuktiga räcket

om jag gråter ut över kanten
kanske knopparna slår ut
i stora vita frisyrer

jag stirrar ner i trädskalparna, undrar om de
ser tillbaka upp mot mig och frågar varför
hon alltid sitter ensam på balkongen

varför hon slösar bort sin tid

och jag svarar
jag vet inte
och de frågar
hur jag ska ta mig ur det här
och jag svarar

jag kan ju börja tindra igen
träffa sådana som pratar om
sin kuk och målar svastikor på
min arm eller kallar mig smutsiga
lilla hora när de knullar mig och
jag kan låtsas att det är kul! jag kan
låtsas att det är kul för jag har
ju ändå inget annat att skratta åt

det luktar sommarlov och östermalmsråttorna
har krupit fram ur sina kloaker
lövverken breder ut sig som en matta där nere och
man kan nästan tro att om jag faller nu
så kommer de ta emot mig

men jag tror inte
det funkar så




Övriga genrer av freathe
Läst 348 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-25 22:02



Bookmark and Share


  Engel
Nä, det funkar ju inte så. Jag har provat några gånger. Dina ord är hjärtskärande, som alltid. Med det mänskligt varma ständigt närvarande.
2017-05-28
  > Nästa text
< Föregående

freathe
freathe