Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärlek är det fulaste som finns


jag lämnar en
del av mig själv
i varje hand jag håller







den som släpper mig för fort

den som kramar mig blodig







den som lägger en
svavelsticka i min
mungipa, ber mig andas
djupt och tänka på något
annat, bara en liten
stund, bara tills
ögonen somnat




ja, den också








vi hade hånglat i
rulltrappor och flätat fingrar
i tunnelbanevagnar och jag
hade kysst dina ärr
så att de nästan nästan bleknat









när du försvann







tömde jag mitt ordförråd
tills det värkte som en
fastande mage







sedan teg jag
i hopp om att överröstas av
min egen puls







eller vad som helst







som fick mig verka levande











det slår mig ibland att du kan dö

precis som vem som helst







jag tänker på allt jag borde säga









vad porträtten i asken under
sängen såg





när du trodde de såg en kamera







hur de sänkte blicken och sa






du kan omöjligt vara misstaget








det måste ha varit jag




Fri vers (Fri form) av freathe
Läst 530 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2015-12-27 15:35



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
sedan teg jag
i hopp om att överröstas av
min egen puls
Känslor
2022-01-20

  Jean-Michel Orblin
Lite udda upplägg
Men bra.
2022-01-20

  zacke :]
jäklar
2016-05-27

  M.A.J.R
En mer sammanhållande form i texten bland raderna hade jag önskat till denna. Men oavsett glöder denna text av känsla och raderna bär sig själva. Väldigt bra skriftat!
2016-02-02

  aol
Så bra skaldat här vännen
2016-01-08

    ej medlem längre
Hade nog övervägt en mer sammanhållen form med längre rader. ibland är luft runt raderna effektfullt men här upplever jag det mest som utspädning. långa, täta rader verkar allt fler sky. synd.
2015-12-28

  Robin V
Sjukt bra skrivet!
2015-12-27

    ej medlem längre
Alltså wow, det här beskriver kärlek så bra. Texten gick verkligen rätt in i hjärtat men det jag gillade mest var detta:

"och jag
hade kysst dina ärr
så att de nästan nästan bleknat

när du försvann

tömde jag mitt ordförråd
tills det värkte som en
fastande mage

sedan teg jag
i hopp om att överröstas av
min egen puls"
2015-12-27

  Kozo
Bara vackert som en gnistrande egg. Skär rent
och
snyggt.
2015-12-27

    ej medlem längre
'jag lämnar en
del av mig själv
i varje hand jag håller'

fångar direkt!
bra motorik +
2015-12-27

    tehdog
"när du trodde de såg en kamera" HERREGUD
2015-12-27

    Lars J
"tömde jag mitt ordförråd
tills det värkte som en
fastande mage"
Så jäkla bra! här snackar vi att lägga känsla och innebörd i en dikt den borde pryda första sidan här på poeter.se. applåder och en bugning.
2015-12-27
  > Nästa text
< Föregående

freathe
freathe