Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

himlakropp

förlåt för att jag
skrek på dig
ljög för dig, för att
du aldrig dög åt mig
för att du jämt får
bära mig, för att
jag river dig
itu

förlåt för att jag
skyllt på dig, anklagat
dig, låtit dem
försvaga dig
för att jag
bortförklarat dig och
allt som varit du

förlåt för att jag
slingrat mig, förringat
dig, låtit andras ord
bevinga dig
för att jag alltid
tvingat dig
och fått ditt nej att
klinga ja

förlåt
för att jag
svultit dig, förvägrat
dig, helt hänsynslöst
belägrat dig
för att jag räknat
fel på dig och
aldrig fört dig dit
du ska

förlåt för att jag
skällt på dig
jämt gnäller på och
fäller dig
för kraven som jag
ställt på dig
för orken som
jag tog

förlåt för att jag
jäktat dig, ursäktat dig
för att du aldrig räckt
åt mig, förlåt för att
jag knäckte dig
förlåt för att vi
dog




Bunden vers av freathe
Läst 248 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-11-13 22:02



Bookmark and Share


  Engel
Vilken taktkänsla, vilket hjärta, vilket hantverk... Det var längesen jag blev så tagen av en dikt.
2017-01-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket snyggt skrivet, men gällande innehållet så torde det vara så att du aldrig behöver be om ursäkt för ditt beteende, ty ditt beteende är det rätta, rätta för stunden, så länge det är från dig.

Du är vad du är, gör vad du gör, en gudinna i var dag, i vart läge.

2016-01-27

  aol
Stark självransakan men skulden är ingens,
2016-01-08

  Hestia VIP
rytmiskt, rinnande, snyggt
2015-11-14

  cilax VIP
styrka i texten genom det omvända
2015-11-13

    tehdog
läs den här
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

freathe
freathe