Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mörkret är alla kattor grå

 

Ingen ville veta
kanske var det enklast så
inga krångliga frågor
som krävde svar
ingen uttalad oro
eller ängslan

                                         
                                          Men skuggorna tog henne 

                                                           till sist...



lämnade endast små spår
efter vad som varit
otydliga svaga viskningar
svåra att tolka



Saknaden brände nog
hos någon
gjorde ont inuti
skapade ärr
som en påminnelse 



                                              i alla fall hos någon



Trots att elden
den ständigt livsgivande
troddes vara kvävd
och släckt sedan länge


Men alla valde de att blunda
där i tystnadens mörker
lät likgiltigheten hållas
utan att andas
ett enda uns av sanning 



                                             och kanske var det ändå
                                                          
enklast så...




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-27 03:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Med vilken ypperlig regi du ger oss dina ord och tankar i denna för övrigt sorgsna dikt som sliter min själ.
Ord som aldrig uttalades, ord som ändå vet sitt sorgsna svar.

Tack, underbart.
2016-03-28

  Nils-Robert
Så sorglig men så bra fångat. En situation många fått uthärda - tyvärr.
Mycket rörande dikt.
2016-03-27

  Tabac VIP
Gillar inlevelsen.
2016-03-27

  Leo Rudolphzon
Du kan fånga orden
Får ord så starka så enkelt
Som att måla med en färg
Men ser man på färgen
Så ser man penseldragen


2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP