Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föds en ny laserman idag ?

Se mig
hör min röst
Klä av dig
gå naken med mig som tröst

Förstår ej
alla pratar om fusk
Jag säger nej
en sjuk svensk är inte en slusk

Ingen vill duscha med mig på Sergels torg
jag är osynlig för vår medelklass
Alla snackar skit om min sorg
funderar på att för första gången röka brass

Börjar blir knäpp
hjärtat tänker som lasermannen
Tyvärr har hjärnan en läpp
som formar ord om flyktinggrannen

Alla är inte onda
många behöver hjälp
För att orka nästa överlevnadsrond
tanken att generalisera är ett hjärnsläpp

Men hjärnan medger att jag har ett obestridligt rätt
om ingen ser mina överlevnadsproblem
Är svenskarnas flyktinggloria en fribiljett
för de använder mina pengar till sina missbruksproblem

Men nu förändras Sverige och världen
Europa har inte längre råd
Att överleva med högfärden
när så många söker mänsklig nåd

Men jag säger till er alla
på övre halvan
Vi hade inte ens råd igår, att leka balla
för även då nekade ni mig lindrande salva

Så vad är rätt
och vad är fel
Inget är lätt
i detta ondskefulla spel

Undantagen finns
men de är ack så få
Som låter just sina tillgångar synas i verklighetens lins
utan de ser hellre sjukkostnader från jorden gå

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-03-27 12:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att leva på lån håller inte i längden, och vad händer när det inte går att låna mer?
2016-03-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP