Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckelmänniskor

Du drar passerkortet genom läsaren
rör dig programmerat
mot människor, maskiner
och tid
du tidigare skulle spretat med fingrarna inför
var finns Du?
Själv 
Socrates ?
          bakom sinnenas skuggbilder
finns, finns

genom alla tider

Du, är ditt medvetande
som snurrat in dig i föreställningsvärlden
Nu, som gått
mot sektion C
med passerkortet runt halsen
exakt samtidigt känns armbågen
näsan, stöten
och sedan belöningen
ensamheten över det nednötta gräset
visselpipan
väcker verkligheten
det är den femte juli 1982
och en bloddroppe skvätter över lädret
straffen ska slåss
precis där inget utrymme finns
där finns, finns




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-30 09:30



Bookmark and Share


  Ljusletaren
En underbar text *tack* /kram
2016-04-04

  ResenärGenomLivet VIP
Fin, tänkvärd text, men jag fick också helt andra associationer...t ex brukar min mamma säga att hon har blivit nyckelbarn på gamla dar...(hon har husnyckeln i ett band om halsen för att veta var hon har den)...:-)
2016-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP