Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ändringsförslag mottas gärna //Fotoillustration (c) Minkki Huldén


Om tröghetens tid - tillägnas de tungsinta poeterna

 

 

 

under tröghetens dagar,
dess timmar av milslånga minuter
sker något inom oss.

Kanske är det vila, kanske
är det någon som möblerar om
därinne, ljudlöst
för att inte störa vår tristess

tills en vacker dag,
- om mulen eller molnfri
är egalt för skönheten, för -
den dag

när vi märker
att något har hänt,

den dag
något ord, någon tanke
än en gång dyker upp

och är desamma
som förut,
bara nu
i ett annat ljus,
med en annan färg -

~ * ~

Då vet vi,
vårt yttre
vårt inre jag
att

~ * ~


Allt är ok, min vän:

Trögheten
- känslan av och den konkreta -

liksom bottenlösheten,
tomhetens stumma tunna,
hjälplösheten,

även hoppfullheten,
den sviktande glädjen
under det blodsvarta allvaret, allt

- allt har sin tid.

Vi
behöver bara
ge dem sin tid,
ta emot dem utan spjärn

när de
lagda i en återvunnen pappask
omslagna med ett sidenband
i gråaste grått med hårdknuten rosett
läggs i vår famn

en gåva av själva livet
är tröghetens dagar
med påskriften

öppnas varsamt



2016-04-02  14:24

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 511 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-04-02 13:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Instämmer med Per och kanske kunde titeln må bra utav en reduktion, koka bort poeterna, hela raden, känns krystat, okej, det är mitt tycke och inget facit men så tycker jag. Kanske till och med - 'tröghetens tid' eller 'tröghetstid', kanske 'trög tid i en pappask' eller 'sengångare'. Etcetera etcetera. Tack för ord och läsning.
2016-04-04

  Marita Ohlquist VIP
Från mörker till ljus!
Så tänker jag.
2016-04-04

  Eva Langrath VIP
Tycker om hoppet som finns i orden om tröghetens tanke
2016-04-03

    ej medlem längre
En hoppfull dikt. Så skönt att bara ge efter för trögheten. Låta allt ta sin tid. I trygg förvissning om att det finns ett syfte med allt.
2016-04-02

    ej medlem längre
En vacker, tänkvärd text med ett inslag av vemod!
2016-04-02

  Per Teofilusson
Trögheten kan inte få för mycket reklam i denna tid av tics och katarr. Men de där tre prickarna som läsanvisande tecken har jag svårt för, ty jag vill själv bestämma när jag ska försjunka i förundran.
2016-04-02

  M M Mannheim VIP
Tröghetens tanke blir till antitröghets poesi!
2016-04-02

  Ninananonia VIP
Vacker text...
2016-04-02

  Kozo
Jag tänker på våren, sorgen och döden och livet som ändå ska ( det är vår skyldighet) levas.
2016-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP