Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Vetenskapens värld.


Mönstret.

Ådrornas förgrening i ett eklöv
bildar samma mönster
som galaxernas omlopp i universa.
Vilket är detsamma som trådarna i ett spindelnät,
eller strålarna efter en sprängd nebulosa
och
samma mönster bildar hjärnans vindlingar,
eller spermiernas lopp mot ägget.

Det mönstret finns i farmors väggbonad på landet.
och i Konsthallen i New Jersey,
liksom i forntida grottmålningar.

Du känner igen det i snäckan på stranden.
I den kan du också höra evighetens röst.

Den rösten i det mönstret är Du!






Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-02 18:44

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Tycker om dina beskrivningar om ihågkomst!
2016-04-02

  Ingrid Trolle
En underbar text om
skapelse i Universum
såväl som i våra hjärnor.
Ja, överallt-
Ett mästerverk.
Bokmärker
2016-04-02

    Sefarge VIP
Wow!
Genialt Mästerverk
Skaldat av den kloke
"Eken" Tic och tac!
:)
2016-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram