Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Tiden är inget alls. Timmarna dansa vals..."


Åren, går dom? Springer? Hasar?

Åren går
Ibland rusar tiden iväg med mej, verkligen
Jag hann aldrig ställa undan blomkrukorna från bron,
och nu är snön borta, det är snart vår och dags att plantera igen
Sommarsandalerna står kvar, längst in i skohyllan ute i trappen
Snart, säjer dom, snart är det vår tur!
Och snart ställer jag ner vinterskorna i källaren, men inte ännu
- det är ju april...

Åren går å går
Idag fyller min lillebror 58 år, jag fyllde nyss 60, min syster är 66 och ett halvt
På nåt sätt har åren blivit viktiga igen, som när vi var barn
Jag är tacksam för att jag, just nu, har liv och hälsa, att jag får vara med
Tar inget för givet, tänker: OM jag får bli pensionär, inte NÄR...
När vi var barn var tiden och livet oändligt, en aldrig sinande ström av dagar och timmar av lek och arbete med att förstå och utforska omvärlden och oss själva
Men vi räknade otåligt åren och hade bråttom med att bli stora

Åren går
jag lever bara en minut i sänder




Fri vers av larkin
Läst 219 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-03 14:55



Bookmark and Share


  larkin
Citaten i början och slutet:

Tiden är inget alls... ( Cornelis )

Jag lever bara en minut i sänder
( Barbro Lindgren )
2016-04-03
  > Nästa text
< Föregående

larkin
larkin