Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörk Purpur

~*~

Om man talar bra om något
så testar universum en
om man pratar dåligt om nåt
är allt bara en lång tystnad sen

I varje skivomslag bor en ny tidsera

En kväll lyssnade jag på de 2 sista skivor
Ritchie Blackmore var med på
ett par kvällar efter de 2 sista Jon Lord
medverkade på - sedan var de ej med mer

Men de andas fortfarande ur omslagen

Regnbågar föddes och klassiska kompositörer
transkriberades till elinstrument
mycket likt vad Hedningarna gjorde i vårt land
med folkmusik som nu Blackmore ägnar sig åt

och Renässansmusik likaså Jon Lord
med fingertoppskänsla för Hammondorgelns mystik
liksom städers mark är nedtryckta och förtryckta
av betong och asfalt strömmar det ur öppen mark fågelsång

Det hörs än ur omslagen
tidserorna flyger ut ur dem

 

2-3 Apr 2016

L Patrik W Johansson




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-04-03 21:49



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Tackar

Jon Lord dessutom lik en av mina morbröder en annan lik Lennon den äldsta Hegerfors
tyckte man när man var liten

Be well,
LPWJ
2016-04-03

  Dick Ainranher
Utmärkt hedrande. Du har aktningsfullt hedrat generationers idoler.
2016-04-03
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP