Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det är synd om människorna

"Det är synd om människorna"
säger Strindberg i sitt Drömspel
något som upprepas gång på gång
"det är synd om människorna"

jo
så är det nog
Strindberg visste kanske
om väldigt många är det synd
om de som tvingas fly från våld och krig
om de som svälter
om de våldtagna kvinnorna
om de sjuka
är det synd

men syndast om alla
är det
likväl
om de stackars rika
de
som tvingas smussla med sina pengar
på ljusskygga konton
i skumma länder
för att de skall kunna behålla än mer
av de måhända halvskumt intjänade silverpenningarna
så att de fortsatt
med gott samvete
i osynd
skall kunna leva sina ohemula liv




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-04 17:59



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
"Den fattigaste är ej den
som har lite.Utan den som
Ständigt vill ha mer
(arma själ)
Tankevärt bra skriftat
Om" oändlig "girighet
:)


2016-04-04

  Durga
Helt absurd är världen, usch
2016-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP