Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det lättaste av det lätta

Schmetterling, fjäril, Vanessa - sommerfugl, butterfly, pappillon och farfalla - vackra ord för vackra varelser - de lättaste av de lätta.
Det svenska fjäril är ett urgammalt germanskt ord för något som fladdrar.

Vi tänker på dessa ord och deras betydelser, när vi framför huset ser den citrongule patrullera av reviret i sin härliga, luftiga, dansande vårflykt av sommerfugl.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-05 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP