Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lövkojor och fåglar

 

Skymningen sig sänker 

över gator och gränder

 

Mörkret sväljer stadens konturer 

döljer dess färger

alla gränser suddas ut

 

Månens ensamhet avspeglar min

där jag står i dörrposten

och delar mina hemligheter

med sommarnatten

 

Under gatlyktornas bleka sken

dallrar luften av nattdoftande blomst

då en underskön ton tränger in i mitt sinne

en näktergal sjunger en tröstesång

 

Sången väcker en stark tillförsikt i mitt inre

och jag som trodde att det inte längre

fanns något hopp för mig 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 819 gånger och applåderad av 40 personer
Publicerad 2016-05-02 13:09



Bookmark and Share


  Kim VIP
Håller med Magdalena här under: slutet väldigt fint och hoppfullt!
2017-02-25

  Thomas Widemark
Bedårande fint!
2016-12-04

    Bodil Sandberg
En mjuk och vacker text - stämningsfull - snyggt
2016-05-20

  ResenärGenomLivet VIP
En fantastiskt fin och känslomässig dikt...
2016-05-04

  Alysse VIP
Blomstrande vackert och ljuvligt skrivet!
2016-05-03

  Chawa VIP
Omfamnande vacker text med hoppfullt befriande slut. Det är så fint att finna tröstens sång, om så från en liten fågel eller genom en blommas doft, som båda har förmågan att uppväcka den läkande tonen inom...
2016-05-03

  Magdalena Eriksson VIP
Gillar särskilt slutet
den plötsliga tydligheten bland månsken och naturens under tacksamheten.
2016-05-03

  Johan Strömstedt
En text som vidrör. Uttryckt på ett mycket personligt sätt. Du låter läsaren komma riktigt nära. Fint.
2016-05-03

  ULJO
Fint skrivet
2016-05-03

  rondell
Vackert! Naturens under.. näktergal!
2016-05-02

    Birgersdotter VIP
Vacker och bra förmedlad!
2016-05-02

  Solstrale VIP
Innerliga strofer om en inre betraktelse mot en sommarnatts fond... Njutfullt att läsa!
2016-05-02

  Eva Helene VIP
Så vackert om ett avgörande ögonblick!
2016-05-02

    ej medlem längre
Bländande vacker poesi.
2016-05-02

  Ninananonia VIP
Fin dikt.. hoppfull..
2016-05-02

    Dan Myrbeck
Vacker och fin poesi med bra rim och allitterationer som skildrar bl a näktergalens toner.
2016-05-02

    ej medlem längre
Underbart med blommor och fågelsång, det är läkedom för trötta sinnen!
Vackert och tröstefullt!
2016-05-02

  stig wikman
Väldigt fint .
( och hoppfullt )

KRAM FRÅN STIG.
2016-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Tänk vad en liten fågel kan förändra tankar och känslor!
Bra förmedlat.
2016-05-02

  Blomma-Stjärna VIP
vackert skaldat om hur vi kan nås av det vackra och väckas till liv i hoppet
2016-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP