Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
april 2016.


Skymning.

Det skymmer; det blir kväll.
Det har varit dag. Det vet jag.
Natt kommer. Så bara sker.

Men skymningen är en skön plats.
Ljuset behagligt dunkelt.
Luften ljum.
Tankarna rör sig stilla i cirklar.

Dagens ljus var ofta hårt.
Vindarna inte att lita på.
Och det regnade otäckt ibland.

Natten blir mörk.
Det är allt vi vet om den.

Så jag blir gärna i skymningsljus
ännu en tid
Andas skymningsluft,
känna skymningsdofter,
tänka skymningstankar.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-04-07 18:22

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Åhh så fint!
En inre och en
yttre resa vackert
tolkade
2016-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram