Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

M O K O D O B

Utandningsluft stannar
att suga in sig själv
när galaxerna fryser
hämta andan innanför ögonhålor

styckvisa glödstift
säljes till behövande
byt ut problemet som stör
när galaxen går ojämt

stykor som hyllas
är smulor under bordet
när syret sinat i rummet
själens bostad

vilken hjälte frågar om lov
när axlar lämnas ensamma
Tändkammaren exploderar
av gnistan och sparat syre

Universum rör sig
och det som finns samlas
De sista bitarna läggs om igen
lite mer tydbart

vandrande som upprest
kommer styrka
Av innandad tro
och åter skapas former

Lite mindre
Lite vackrare
Lite hårdare
Lite mer som andra
Lite osäkrare







Fri vers av tryx1
Läst 277 gånger
Publicerad 2016-04-09 01:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tryx1
tryx1