Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man borde älska igen

jag borde blåst ut ett ljus
för länge sen…
jag borde sålt mina saker
och aldrig kommit hem
jag borde lämnat mitt hus
och tatt´med en vän
nu ligger jag vaken
och det lyser än…

förr älskade jag helgen
det är tvärtom nu
här är tomt och trist
och jag går itu
allt för många man mist
och bara frågor nu
jag är en dålig journalist
i min egen intervju

jag borde tagit din hand
och släppt en annan
alla one night stand
är inte vägen till det sanna
jag borde tänt ett ljus
och sett dig i ögonen
nu ligger jag vaken
och det blir mörkt igen

förr sjöng jag på krogen
och gick hem med en ny
nu söker jag lugnet i skogen
och en enkel meny
allt för många år har gått
man borde kämpat mer
jag är en dålig ateist
för jag ligger och ber

jag borde gett mig av
eller stannat kvar
här är luften kvav
som i en rökig bar
nu ligger jag vaken
och är kvar i länge sen...
man borde ligga naken
man borde älska igen...





Fri vers av Gidde
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-04-09 03:02



Bookmark and Share


    samole
Alvarlig humor om hur det blev, fin rytm, skönt med rimmen.
2016-08-01

  Tor-Björn Gustavsson VIP
De är så mycket man borde.
Men man behöver inte alla måsten.
Strunta i "eftertankens kranka
blekhet" och lev i nuet.
Skön självbiografi!

Glad vår! TBG.
2016-04-10

  överlevaren VIP
Väldigt bra, gillar mycket!
2016-04-09

  ULJO
Helt enastående skaldat naket, avskalat. Det gillar jag skarpt.
2016-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Gidde
Gidde