Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
pandemi


"Stormen" & Egoisten

"Stormen" & Egoisten

Vissa sitter hemma
Och väntar på bättre tider
Andra springer runt
Vem bryr sig om nån lider

-Javisst! Herr Egoist!
Hemma är ju trist!

Vissa tror på nummer
Andra tror på troll
På Konspirationer,
dom har sån jävla koll

-Javisst! Fru Specialist!
Vetenskap kommer sist!

Vissa sitter hemma
Men det är samma varje år
Andra vill bestämma,
Själv vart dom ska gå

-Javisst! Fru Egoist
Du kan få D-vitamin brist!

Vissa tror på tomtar
Andra tror på gud
Vissa tror på frihet
Och skiter i förbud

Javisst! Fru Evangelist!
Man får tro på vad man vill.
Själv är jag är ateist!
Men smart nog att förstå
att tro kan hjälpa till..

Vissa ser en Doktor
Eller Syster bakom plast
" om jag hamnar på intensiven,
får jag stå mitt eget kast"

-Javisst! Herr Egoist!
Iq är din brist!

Vissa sliter dag och natt
För att folk ska kunna andas
Andra deltar i debatt
"Bara influensan som har landat"

-Javisst! Fru Vokalist!
Sjung det högt
om du får syrebrist!

Vissa fick aldrig ta farväl
Av sin mormor eller far
Andra skapar Facebook gräl
Det enda roliga dom har

- Javisst! Herr Journalist!
En kommentar när du har trist!

Vissa håller hellre käften
Det finns andra som vet allt
Andra är nog farmaceuter,
Professorer överallt

-Javisst! Läkare & Dentist?
Och säkert med Kemist!

Vissa hamnar i en kista
Eller bränns i en ugn
Andra fortsätter att tvista
Att denna "stormen" den är lugn...

-Javisst! Fru Egoist
Skrattar bäst..
som skrattar sist




Fri vers av Gidde
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-01-10 08:57



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Fantastiskt bra sammanfattning av vårt samhälle idag. Så bra illustrerat tack!
2021-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Gidde
Gidde