Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto, våren vaknar till liv


VÅREN HAR ANLÄNT

Ännu för några dagar sedan
renar, stigkanter
bara risknippen, snårskog.
Under ett par nätter
har trollkarl i smyg
med trollstav berört slumranden.
Plötsligen svag knappast
för blotta ögat synligt grönt växtliv,
i ris pyttesmå gröna knoppar,
skendöda vaknar till liv.
Blicken möter björkkronor,
jag kan inte vara färgblind,
där uppe i kronan skiftar i grönt!
Blicken irrar omkring i skogen,
blåsippors blåa leenden,
vägkanter i ljusbehandling
tussilagor skriker gula,
digeskanter under vårflod
glada gula kabblekor blinkar,
en fjäril söker efter
en blomma att ge en vårkyss!

Blir positivt skrämd
har ej på länge hört den,
bofinken hälsar mig glatt
på grangrenen,
på strandens vaknande grönska
viftar sädesärlan på sin stjärt,
bland multnande blad
sysslar ett par björktrastar.

Våren är här.
Ingen väntan mera!

© Heikki Hellman 2016-04-13




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 612 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-04-13 07:42



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Ljuvlig vårstämning
med underbara målande
beskrivningar som
ger läsaren en fantastisk
upplevelse och sätter
igång vårkänslor lite
här och där :-)
2016-06-19

  ResenärGenomLivet VIP
Det känns som en explosion av färger och ljud...man kan inte annat än njuta...underbar text...
2016-04-16

  Amari
Kan inte annat än le brett! Härlig text!
2016-04-14

    sajo
Men vilken underbar text du skrivit en härlig rytm om vårens ankomst. Du skriver så underbart och en vårlik bild. Jag läser om och om igen och du har verkligen fångat våren. Applåder och bokmärke.
2016-04-13

    ej medlem längre
Lyckliga, tossiga tid
2016-04-13

    ej medlem längre
Tiden är inne...då kan inget hålla tillbaka livet som spirar och vill fram.
Så får vi äntligen njuta vårens rikedom.
Vacker bild av himmelsblått!
2016-04-13

  Chawa VIP
Våren - alltid lika fascinerande, alltid lika välkommen!
2016-04-13

  överlevaren VIP
Härligt varmt och vackert ordat!
2016-04-13

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om att möta våren med öppna sinnen!
2016-04-13

  Elaine.S VIP
Våren är en alldeles underbar tid och den förtjänar att kläs i ord som speglar dess framfart och det gör du bra i dina vår-ord.
2016-04-13

    ej medlem längre
Så vacker vårdikt. Man följermed i vårkänslan härligt.
Mvh annokas
2016-04-13

  Daniel_78 VIP
Detta tycker jag om. Även i ens webbläsare sprider sig våren. Man kan vara färgblind - Mycket bra strof.
2016-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman