Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vankelmod




Inget att göra.I det ogjorda

Hur kan jag sitta lycklig
tillsammans med olyckliga
gråtande,sorgsna,svikna
sörjande. ..

Går min väg. Sitter på min
egen bänk,ett tag. ..

Den är från 1783
men håller än.

Där har vi fastnat.
Medans tiden rusar oss förbi. ..
ett tag.
Bland Luktviol och Gulsippor

Tills vi brunnit upp i evighetens eld
Allesammans,som virke från livets
mossbelupna glömda vedbod. ..

Och bara Alltets andedräkt
blir kvar.

För
Den största tyngden är alltid osynlig
lättar från ett sargat bröst,
och blir till sökande moln.

Med tröst lösryckta befriande
Pianostycken
Av Nino Rotas Il Gattopardo

Älskade sökande Medmänsklighet

I med och motgång
Där jag nu färdas

Vi skall smeka varandras kind
en kort stund. Välkommen,
och sedan far. .. väl.




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-04-14 10:02



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Poesi har varit en märklig benämning på allsköns texter-men jag tror du lyckats öppna dörren till begriplighet här!

DETTA ÄR POESI
2016-04-16

  Popangelov VIP
Rofyllda sanningar... tack!
2016-04-15

  Valter Örn VIP
Ja vi behöver tillägna oss lite mod i allt ve och elände och smeka varandra medan vi ändå finns här, för snart är vi alla en saga blott :)
2016-04-15

  Bossepoet från Österbotten
Vilket avgrundsdjupt vemod,
jag ser in i ditt hjarta med en rysning.
Fantastisk poesi.
2016-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP