Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikt. ..dikt av. ..avsked






Vikt. ..
en Dikt i 10 delar.

Den är färdig nu
Flyger sin väg

Som en pappers
-svala

Vad kan den inte
hitta på i Junikvällen

Hos någon annan än
Mig?

Där flög den
ut över Träkyrkan

Där min käre far vilar
Med sin skrumpna kropp

Och de Karelska
blomsterängarna
Fyllda av nävor
I pastellila rosa
och blå skiftningar

Bland blyga hängande
ungfröken Björkar.

Med glittrande sjöar
Och gröna skogar
Nedanför Bybacken

kommer nog aldrig
att få se den mer

Den syns icke

Men den finns där
Någonstans hos oss
Alla. ..

Kanske i värmen
Hos ett ömt hjärta.





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-06-09 07:31



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fina tankar i ditt ömma hjärta...
2016-06-15

  KattenKin VIP
Så fint skrivet, vackert och ömt avsked.
2016-06-13

    ej medlem längre
jag finner inte ord. du hittar alltid så smärtsamt rätt. mycket mycket fin och målande poesi.
2016-06-10

  Maria Zena Viklund
vackert alstrat
2016-06-09

  Bo Himmelsbåge
En ömsint o högtflygande svala,
med tio bottnar, som mycket poetiskt
o vackert, målar av vårt broderland i öster...
Kanske Du aldrig får se det igen,
men det finns i allas våra hjärtan,
där svalorna evigt dansar i solen...
o väntar... på vår Hemkomst...
2016-06-09

    ej medlem längre
sorterar och stämplar den med: +
2016-06-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Så helt underbart och berörande du diktar!
2016-06-09

  Bossepoet från Österbotten
En poesi fylld med
vår broderlands
vemod.
2016-06-09

  i af apa
vilket vemod!
& så berörande vackert.

min morgon börjar
med detta...
2016-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP