Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack för livet

Livet är som ett manus
Jag är inte en statist
det är ju för trist

Jag har huvudrollen här
så vi får se vad som händer
för jag tar en dag i sänder

Önskar ibland att någon kunde ta över
så jag får gå på rast
Men i denna film som kallas livet
är det snabba kast

Hinner inte själv med alla
roller ni vill att jag ska spela
Säger oftast sanningen
och sabbar det hela

Är inte bra på intränad replik
vill bara vara den jag är
och inte vara någon annan lik
När jag får och ger kärlek
då känner jag mig rik

I denna film som kallas livet
ska jag dö en gång
Därför vill jag njuta av tiden
som jag hoppas ska vara lång

Min tid jag ger och får den aldrig tillbaka
Det ska vara sötebrödsdagar att smaka
det ska vara kärlek i överflöd
Det ska vara lyckliga dagar och nätter av glöd

Eller bara en alldeles vanlig tråkig regnig dag
Där jag sitter ensam och spelar bara jag
Vem vill se den fula filmen hur trött får man bli
Nej det är bra att det finns sådana som ni

Men ni håller ju också på att spela in eran film om livet
Jag tror att allas manus redan står skrivet
Det står skrivet i stjärnorna vem du ska bli
Det finns en plan som universums boss har koll på
Vem du ska träffa var du ska gå

Jag försöker att ge upp och lämna över
det finns en producent som jag behöver
Det finns ett manus som jag gärna vill spela
Leva livet ha det bra ja det var väl det hela

Mitt blod rinner i mina ådror helt rätt
Så visst lever jag gott
och jag får äta mig mätt
Jag har så mycket att tacka för
som bara jag tar för givet
Tack för livet







Fri vers av Spirit
Läst 262 gånger
Publicerad 2006-05-04 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit