Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens rum

 

Nycklarna du ger mig

har lås jag söker

för att öppna

till tidens rum

 

Håller knippan i min hand

och lyssnar

till klirret

av metall mot metall

 

Det ekar i rummet

Jag hör inget

men ser nyckelns ax

glittra i morgonljuset

 

 

Jag vet,  jag tar

den minsta nyckeln

från knippans tyngd

och bär den ensam

 

i solens riktning

mot skogen och bergen

och till porten

i klippans gråhäll

 

sätter nyckeln

i låset ljuset tecknar

och kliver in

i tidens rum

 

där allt du vill

är det heliga

då hela världen

står stilla

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-04-19 08:58



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Så finstämt skaldat. Nycklar behöver inte vara stora om de passar i låset. Sedan känner jag glädje i att vi kan kliva in i tidens rum. Underbart!
2016-04-24

  Ljusletaren
Underbart skaldat!
/kram
2016-04-21

  Ninananonia VIP
Fin skrift i tidens rum...
2016-04-20

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
bär nyckeln ensan
...
i solens riktning
Det ger lite tolkien-feeling, typ
när dvärgarna hittar dörren i klippan
2016-04-20

  soligajag_1 VIP
Denna nyckel får mig att vibrera av
en oändlig lycka som tar mig till det
vackraste riken av alla!!
Bokmärker!!
2016-04-20

  rondell
en underbart vackert skriftad text.
Jag bokmärker den!Tack!!!
2016-04-20

  DominiQueen
Sanslöst vackert och besjälat verk, älskar sista stycket, och nästsista och der ovan det, jättevackert!!!
Tack.
BOKMÄRKS
DominiQue
2016-04-19

  Minkki VIP
Hur kan man låta bli att bokmärka denna? Jag kan inte. Kanske är det för den minsta nyckeln som slår an en sagoton - om hur naturens minsta, nyckelpigan fick sitt namn
2016-04-19

  Sofhia Wirström
så finstämt
så vackert
så målande berättat

2016-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP