Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Intet gör med intet ont .... ( undrar ibland)


Dagdrömmar

I fåtöljens mjuka sammet
Lutade sig tankarna tillbaka
Färgerna frestade på paletten
Som en godisskål en lördagskväll
Då målardukens vita gap är uppspänd
Hur skönt att bara sitta
Smeka penselns mjuka strån
Låta fingrarna få vila
Och ögonen inte se
Längtan skapar tavlan
Den som aldrig målas
Hur skönt att drömma kvar
Intet gör med intet ont
Mer än att

Att färgerna stilla stelnar

Och dagen går








Fri vers av Sommarina
Läst 516 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-04-20 23:08



Bookmark and Share


  mike irow
sensuell vackert betraktelse
suveränt med...i fåtöljens mjuka sammet
lutade sig tankarna tillbaka...!!!!!!!!!
bravoooo!
2016-05-08

    ej medlem längre
"Längtan skapar tavlan" ser det som något gott, kanske som en verklighet som väntar att få målas, levas.Vad vore livet utan dagdrömmar:)
2016-04-28

  Bo Himmelsbåge
Visst är den skönast Drömmen
innan dagen blir sann
då växer den stilla i gråhetens spann...
Innan den vardagens bränningar känt
målas den vackraste tavlan
eller sätts på pränt
I skuggan anas den skönaste kulör
för intet ont... intet i verkligheten gör...
2016-04-26

  Johan Strömstedt
Att bara få vara beskriver du på ett varmt sätt. Fint!
2016-04-21

  Magdalena Eriksson VIP
Jaha så detta är din nya stil! Ja jag ser dig framför mig kära du.
Kram
2016-04-21

  Anya VIP
Vilken fin målning över en målning. Ser diktarjaget sitta där med penseln och få bilder i huvudet. Kan hålla med här...det är roligast innan man börjar...när idéen är nykläckt liksom.
2016-04-21

  louisegirl
Så rogivande, för kropp och själ
Fint ordat!
2016-04-21

    ej medlem längre
En gåva för kropp och själ att bara ta det lugnt och drömma.
2016-04-21

  Marita Ohlquist VIP
O, vilken underbar dag!
2016-04-21

  Lars Hedlin
Jätte fint
2016-04-21

  Sofhia Wirström
skönt
rogivande
för kropp
för själ
släppa allt
2016-04-21

  ULJO
FÖRLÖSANDE FÖR SJÄLEN ATT BARA FÅ DRÖMMA SIG TILLBAKA EN STUND
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina