Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Om pappor

Det var ett vackert, lekfullt landskap. Dottern, med sitt vitfjuniga huvud, lekte med en stockholmspojke, yngst av fyra bröder. Hon var tre år, mild, lagom social och verbal. Pojken förklarade att han älskade henne, men tillade att hennes pappa var en tölp.

När pojkens egen snobbiga pappa kom och drog iväg med bröderna såg han inte dottern längre. Hennes fråga om ifall hon kunde låna hans fishing lure spel medan han var borta besvarades aldrig.

Sen var det gökotta igen, teatersällskap, Rotaryaner och gåramålare i en salig blandning över hela hemmanet. Det grova trädgårdsbordet glänste flödigt nymålat i mossgrönt. Jag monterade bort en roterande skiva, vacker och genombruten men felplacerad, och gav upp försöket att behärska köket.

Jag landade på trappan i något textilt projekt, som inbegrep exets rostfärgade skjorta. En man smög på mig bakifrån och viskade att han var min hemliga vän. När han började sätta synålar i skjortan och stoppnålar i trappan blev jag förbannad. Märkligt nog liknande han min pappa, klädd i grå kostym.

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 311 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2016-04-21 17:57



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ohyggligt suggestivt att man tydligen kan sätta "stoppnålar i trappan"!?! Pappan får ingen applåd, däremot tycks hans/deras nonchalans ruva på betydelsefulla känslor... ...som kan få blomma i ett lämpligare, nymålat, mindre rostfärgat sammanhang?
2016-04-23

    Lena Söderkvist VIP
Tydligt berättat om dröm som liknar budskap. Det första påminner om Romeo och Julia, och så kommer det här med teatern med. Verkar handla om kostymer också. Men stoppnålar i trappan låter skumt.
2016-04-22

  Magdalena Eriksson VIP
Att skriva om pappa såhär fritt å frejdigt är mycket inspirerande. Pappan är för mig en mystisk figur men ändå ganska rejäl. Kul å livfullt. Drömtillvaro.
2016-04-21

  Anya VIP
Det kändes så hoppfullt med mannen som viskade att han var en hemlig vän...men sedan kommer nålarna och det känns ju inte så bra. Härlig text med färgglatt innehåll.
2016-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X