Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en vän som har det svårt just nu


Det vänder...

Du har lämnat ett kaos bakom dig
bara för att möta ett nytt.
Du trodde att allt var över när du tog ditt beslut
men det var bara början på något nytt.
Du vädjar till mig om goda råd och hjälp
men jag kan bara stilla se dig lida.
Du ser på mig med rödgråtna ögon
och undrar vad du skall göra
för att slippa ha så ont
för att slippa känna sorgen
för att slippa möta den ensamhet
som sakta äter upp dig.
Du vädjar och tror dig veta att jag har alla svar
bara för att jag själv har varit där en gång.
Men jag har inga svar att ge dig.
Vet inte själv hur jag överlevde
och kom vidare.
Vet inte vilka oanade krafter jag hade inom mig
som fick mig att uthärda,
orka fortsätta att andas,
ta mig igenom varje dag utan att bli galen.
Ditt söndertrasade hjärta och din suktande själ
kommer inte att svika dig.
Du kommer att finna en väg ut ur ditt mörker
även om det tar tid
och vägen känns evigt lång.
Dina sår kommer långsamt att läka
och du kommer att hitta nya möjligheter så småningom.
Ingenting varar för evigt.
Inte lyckan, inte glädjen
inte heller sorgen.




Fri vers av Poetica
Läst 323 gånger
Publicerad 2006-05-04 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Poetica