Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lär mig aldrig.


Jag åker på permission till månen och startar upp en ny tillit.
Satsar allt på morgondagen och slösar bort timmarna.
Låter mig trollbindas av lovande ord om ett kommande crescendo.
Det uteblir. Det mesta uteblir.
Istället dövas den inre rösten som säger att jag ska andas av dålig musik om brustna hjärtan. Det blir tjatigt i längden.
Offrar de sista som finns kvar av dig och hoppas att få tusenfalt tillbaka.
Besvikelsen är total.
Resan tillbaka blir försenad och jag åker fast för uteblivande av biljett.
Hade glömt att det kostar att älska.
Har inget att ge så säljer själen för en billig peng.
Är fortfarande betalskydlig i resten av mitt liv.
Tappar hoppet och får ett förlorat barn.
Jag visste inte att hon fortfarande levde tänker jag och säljer henne med.




Fri vers (Fri form) av tidsliv
Läst 387 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2016-04-23 17:15



Bookmark and Share


    Orkiden
En stor varm kram till dig!!
2016-09-12

  Peter G VIP
jag tycker att du skriver med en distans till det texten handlar om och är det självupplevt finns det ändå ett ljus i det mörker som du målar fram med din text, för kan man ta ett steg tillbaka och själv se vad som pågår har man ändå kommit en bit på väg!

Din text är mycket stark, du förmedlar känslorna och det känns i hjärtat att läsa.
2016-04-25

  Per Drysén
Så kort beskrivning av känslor som far runt, upp och ner, utan stopp samtidigt som det förmedlar så oerhört mycket. Du ger en bild av ditt inre som berör djupt.
2016-04-24

  Fred Linz
Det är fantastiskt att du kan skriva så vackert om saker som man kan läsa både i och mellan raderna.
Texten lever ett eget liv..
2016-04-24

  M M Mannheim VIP
En bra plats att fly till. ...månen! Men lämna inte dina ord kvar där!
2016-04-23

    ej medlem längre
väl förmedlat. berör.
2016-04-23

  Solstrale VIP
Oj vilket trassel... Viden smeker bort tåren på min kind... "Det kostar att älska" för det gör det... Käraste är det dyraste... Tack för du delade denna den väcker mycket som varit i vila och behövde komma ut!
2016-04-23

  Goraxy 89 Orion VIP
Ja - Är det så man känner så behöver man definitivt något mer konkret än små runda eller ovala piller! Kanske behövde man en lyckomedicin som istället för att stänga in och tysta ner känslorna, lyfter fram dem så man får skrika ut sin ångest och rädsla i en skyddad miljö . . . .
2016-04-23

    ej medlem längre
ord som drar i trådar..
men exploatera det mer..

bra visualiserat..
2016-04-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt talar orden genom det förlorade barnets mun. Men hopp finns, min vän! Bara så svårt att se.
2016-04-23
  > Nästa text
< Föregående

tidsliv
tidsliv