Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
haft sorg och gamla grekiska gudar i huvudet.


Med "Janus känslan"

Leendet spänns över ansiktet
som en snodd, tills det fårat ned sig själv i köttet.
Huden lär sig läka över trådens bitande,
lär sig läka in stramheten i uttrycken.
Tills den har blivit så ingrodd,
att ansiktet är precis vad det är förväntat att var.
Sminkat med "Janus känslans" dubbelhet:
en blind för framtiden och en söndergråten i det förgångna.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-27 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström