Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätten att implodera

Det handlar om de sköra sakerna.
Trådarna innanför, där känslorna kurar
Likt fåglar på en ledning.

Vackrast är känslan, lugnet
När alla saker lägger sig i stillhet.

Smällen är en hänryckning!

Avstånden slår rot i
Ultrarapid,
Händerna rispar i luften när en
Faller igenom linsen,
Fiskögat
Som förvränger perspektiven.
Alla fåglar flyr,
Till ljudet av ledningar som överspänns
I en symfoni av elastiskt ljud.
De handlar om när det sköra
Blir skärvor. Händer, ord, ögon.
Blir avlägsna, nålvassa klor.
Det är en vak av meningslöshet
En landar i.
När de sköra sakerna
inte längre orkar och
Tar ur sin rätt.

Rätten att implodera.




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-08-21 19:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström